За нас


Ароматите в природата се усещат само с пет сетива.
Но как да осезаем етеричното?

За нас докосването до "етеричното" е като deja vu - най-истинската част от нашите емоции и мисли за прекрасни места и незабравими преживявания.

Преди малко повече от година в нашето семейство се случиха две важни събития: 1. напуснахме милионен шумен анонимен град и 2. роди се нашето трето дете. Честно казано, повечето от „приятелите” и познатите ни бяха потресени и от двете:)

Но животът е за това – да се учудваш, да учиш нови неща и да вървиш напред. Ние продължихме. Е, с мнооого по-малко хора до себе си и с мнооого повече време за важните за нас неща. Домът, семейството, децата ни и... още нещо търсихме. И намерихме.

Когато получихме първата пратка с етерични масла, по-малката ни дъщеря, взе пакета и започна да го души. Първите й думи  бяха: „Това са билки, нали? За нас са!” -  погледна ни сияеща, че вече знае нещо, което ние не:) Сякаш аромата я накара да се усмихне още по-широко.

Децата са много сензитивни и с вътрешния верен усет, знаят кое е полезно за тях. И когато им разказахме какво е етерично масло, за какво се употребява, те почти в един глас попитаха: „А как другите хора ще разберат колко добре е за тях да ги използват?”

Вярваме, че ние, децата ни трябва да сме по-близо до природата. Опитваме се да ги научим, че „еко” и „био”, не са само модерни думи, а означават истинския, възможния, необходимия живот – нашия, техния, на техните деца и внуци.

Вярваме, че това, което ни прави по-добри и по-успешни, е възможно най-близо до естествения ритъм на живота. Билките, растенията и тяхното влияние върху нес не е открито днес или вчера. Ние сега просто го ПРЕоткриваме и искаме да го споделим с вас. Във века на изкуствените овкусители, тръгваме като Диоген, с био етеричен/ароматен фенер, да търсим био-човека, човека, който иска не само здраво тяло, а и да „нахрани” душата си, да се докосне до етеричното.

Споделянето на опит, познания и желанието да бъдеш полезен не само на себе си води човечеството напред. Това е и нашата зелена идея, реализирана тук в дела.

Ради и Цецо