вторник, 23 юни 2015 г.

9 правила за печене с етерични масла


  1. Винаги съхранявайте етеричните си масла в тъмна стъклена опаковка, далеч от пряка слънчева светлина и топлина. Можете да ги съхранявате и в хладилника, ако сметнете за необходимо.
  2. Уверете се, че сте закупили качествени етерични масла. Не всички масла могат да бъдат използвани за печене и готвене, и/или могат да бъдат приемани вътрешно. Освен това, не всички масла са терапевтичен клас масла, ето защо не забравяйте да си направи изследвания и да използват само масла, които са подходящи за готвене (печене в частност). Разгледайте нашата секция етерични масла за кулинарията от сайта ни www.ekokpoint-online.com
  3. Опитайте се да използвате когато е възможно стъклена или керамична купа, за да смесите съставките, които съдържат етерични масла. Ако използвате пластмасови съдове, етеричното масло ще проникне в пластмасата и ще бъде съсипано, структурата му разрушена.
  4. Не забравяйте да затваряте шишетата с етерични масла плътно след употреба. Ако останат отворени, етеричните масла ще се окислят бързо!
  5. Етеричните масла имат много по-дълъг срок на годност от сушените билки или подправките. В този случай, маслата могат да ви излязат по-скъпи в началото, когато ги закупите, но в дългосрочен план ще се окажат ценово по-рентабилни за употреба.
  6. Тъй като различните масла имат различни нива на вискозитет, не използвайте маслото директно в сместа. Капнете необходимото количество на лъжица в желания от вас носител и чак след това го изсипете в сместа.
  7. Започвайте винаги с една капка, разбъркайте, опитайте. Повторете, докато достигнете желания резултат.
  8. Опитайте се да избягвате докосването на базовото масло и етеричното масло с пръсти, тъй като вашите естествени масла (на организма) могат да повлияят на направения състав.
  9. Ако в готвенето включвате и вашите деца, не забравяйте да държите маслата с повишено внимание и извън техния обсег. Етеричните масла са силно концентрирани и винаги трябва да се използват с повишено внимание.
по материали от интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар