четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Чудотворната сила на етеричните масла и въздействието им върху косата


Когато става въпрос за красива, естествена, без накъсване и сухота коса, се питаме: Как да я поддържаме? Какви естествени продукти да използваме, за да подобрим структурата на косъма и като я погледне човек да си каже: "Естествена като Майката Природа!"

Кокосово масло 100% натурално
Защо всъщност да не използваме етерични масла, за да сме сигурни, че даваме най-доброто от най-доброто, без консерванти и съставки?!

Изброените по-долу етерични масла са доказали себе си и своята чудотворна сила, независимо дали се борят със суха и чуплива коса, дали ще премахнат пърхот или ще се справят с бързото омазняване.

1. Кокосово масло

Това е невероятно масло, което придобива все по-голяма популярност не само в кухнята, но и в козметиката.

Идеално е за мазна или суха кожа на скалпа като дава на косата сила и блясък. Стимулира растежа на косата и я прави лъскава и красива само за няколко минути.

Чисто масло от арган
100% натурално

2. Арганово масло

Това магично масло е едно от най-популярните в последно време, както и с най-мощното си въздействие върху косата. Неговите способности включват борба с чупливостта и сухотата на косъма. То стимулира растежа, подобрява общите условия за силен растеж.


Мента лютива, 10 мл.
3. Ментово масло

Действието на това масло не се изчерпва само с неговия чаровен лютив аромат, но и с неговите невероятни ползи. Въпреки, че се използва активно в кухнята, маслото е идеално и в ароматерапията за отпускане на мускулите и премахване на главоболието. Това е активното масло, което ще стимулира растежа на косата Ви и ще защити увредената Ви коса. Употребата му е много лесна: просто добавяте няколко капки към шампоана, балсама за коса и ще забележите скоро колко бързо е пораснала косата Ви.


Лимон, 10 мл.
4. Лимоново масло

За прекалено мазна коса, лимоново масло е най-подходящо. Използва се също срещу инфекции и мигрена, но в момента се използва за предотвратяване на прекалено мазни скалпове, както и срещу пърхот. Освен това е естествен убиец на въшките.

5. Чаено дърво

С това масло могат да се направят толкова много неща, че няма да ни стигне времето да ги опишем. Но като започнем със свойството му да се бори с гъбичките, можем да свършим с косата, която я прави перфектна, естествено гладка и копринена.

Чаено дърво, 10 мл. 
Маслото предотвратява гъбични инфекции по скалпа и има способността да овлажнява и отстранява мъртвите клетки от кожата.


Когато се смеси с други масла като мента и розмарин, премахва пърхота.

Всички изброени масла се съчетават добре с лавандула, розмарин, мащерка, градински чай. В тази комбинация придават тласък на късата, еластичност, гладкост, сила и блясък.

Изброените и показани на снимките масла могат да се приемат и вътрешно, и да се използват за кулинарни цели. Разгледайте нашите рецепти ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар