понеделник, 7 юли 2014 г.

20 невероятни ползи на маслото от гроздови семки - за кожата, косата и здравето

Грозде без семки, лилаво грозде, зелено грозде, червено грозде, гроздов сок, гроздов конфитюр, гроздово желе ... начините да консумирате тези сочни, вкусни плодове са безкрайни!

Гроздето, особено Европейската винена лоза (Vitis Vinifera), са широко използвани в производството на вино, а маслото от техните семки е важна част от грижата за кожата, продуктите за коса и здравето.

Предимства на маслото от гроздови семки за кожата:

1. Кажете сбогом на пъпките и акнето:  
Маслото от гроздови семки съдържа линолова киселина, която укрепва клетъчните мембрани и подобрява гладкостта на кожата. Редовната му употреба лекува различни видове кожни проблеми, включително акне и пъпки. Тъй като маслото е антиоксидант то предпазва от запушване на порите и съответно появяването на акне. Маслото има противовъзпалителни свойства, които не само предотвратяват появата на акне, но също така помагат за лечение на съществуващото.

2. Стяга кожата:  
Маслото от гроздови семки има стягащи свойства. Редовното прилагане на това масло води до стягане на кожата и тонизирането й. То е особено полезно за хора, които имат мазна кожа.

3. Намалява кръговете под очите:
Без значение колко безупречна е кожата ви, ако имате тъмни кръгове около очите си, вашият външен вид изглежда изтощен. Тъй като маслото не съдържа никакви вредни вещества, то е безопасно за прилагане около очите.

4. Овлажнител:
Всеки път, когато използвате масло върху кожата си, кожата ви остава мазна и не можете да излезете навън. Маслото от гроздови семки е много леко. Когато го използвате ще останете с мека и бебешки-гладка кожа. Полезно е за хора с чувствителна кожа, тъй като то не води до  алергична реакция.

5. Предотвратява стареенето на кожата:
Уморихте ли се от фините линии и бръчки, които ви правят да изглеждате много по-стара, отколкото сте в действителност? Е, вашите тревоги приключиха с откриването на това масло.  Започнете редовно да използвате масло от гроздови семки, тъй като е пълно с антиоксидантни свойства, които са отлични за забавяне процеса на стареене на кожата.

Как да използваме маслото от гроздови семки върху кожата?
Капнете няколко капки от маслото на ръцете си и разтъркайте дланите си заедно. Масажирайте винаги в посока нагоре, докато не се абсорбира напълно от кожата ви.

Предимства на маслото от гроздови семки за косата:
6. Косата расте по-бързо:
Масло от гроздови семки съдържа всички основни хранителни вещества, които помагат на косата ви да расте по-бързо. То съдържа витамин Е, протеини, минерали и линолова киселина, която подхранва косата и скалпа.

7. Овлажнява скалпа и косата:
Маслото от гроздови семки е леко и поддържа косата хидратирана достатъчно дълго, за да ви накара да се почувствате на върха на света. То също така предпазва косата ви от изтъняване или счупване на косъма, както и от цъфтящи краища.

8. За борба с пърхота:
Като изключително добър овлажнител, маслото от гроздови семки преборва пърхота от неговия източник.

9. Придава блясък на косата:
Ако намажете косата си с горещо масло от гроздови семки, тя ще изглежда блестяща, но не и  мазна.

10. Помага за укрепване на косата:
Излишно е да се споменава,  че маслото е много леко и бързо се абсорбира от кожата на главата. То укрепва корените на косата и я предпазва от повреди.

11. Естествен балсам:
Без значение каква модерна прическа ще си направите, ако имате суха и чуплива коса винаги ще изглеждате овехтяло. Подобрете външния си вид като използвате масло от гроздови семки редовно вместо скъпо струващи лосиони и тоници.

12. Хипоалерген:
Маслото от гроздови семки е царицата на всички масла. Като хипоалергенно средство, тя подхожда дори на най-чувствителния скалп, кожа и коса.

Ползи за здравето от маслото от гроздови семки:
13. Богато на антиоксиданти:
Флавоноидът "oligomeric procyanidin“ намерен в масло от гроздови семки е силен антиоксидант. То може да осигури защита срещу клетъчно и тъканно увреждане, причинено от свободните радикали.

14. Здраве за сърцето:
Маслото от гроздови семки повишава нивото на добрия холестерол и намалява лошия холестерол в организма. Така се намалява риска от коронарни болести и пази сърцето ви  здраво.

15. Полезно за диабетици:
Масло от гроздови семки съдържа линолова киселина. Това е полиненаситена мастна киселина, която може да се окаже от полза за хората засегнати от диабет.

16. Спукани капиляри и кръвоносни съдове:
Маслото от гроздови семки укрепва и ремонтира повредените или спукани капиляри и кръвоносни съдове. То подобрява кръвообращението и успокоява проблеми като мрежа от вени, разширени вени и т.н.

17. Противовъзпалителни свойства:
Неговите анти-възпалителни свойства облекчават болката и подуването, причинени от артрит. Маслото е полезно при ревматоиден артрит.

18. Превенция на рака:
Много от последните изследвания показват, че маслото от гроздови семки помага за предотвратяване на рак на белия дроб, на дебелото черво, рак на простатата, рак на гърдата и рак на стомаха. Намерените в гроздовите семки антиоксиданти се борят в превенцията с рака.

19. Постоперативни предимства:
След всяка операция или нараняване, маслото помага за намаляване на отока по-бързо. Това се дължи на неговите противовъзпалителни свойства.

20. Лекува рани:
В случай на порязвания или рани не се замисляйте дали да използвате или не масло от гроздови семки. Не забравяйте, че то ускорява процеса на зарастване на раните.

Пишете и споделете как маслото от гроздови семки ви е помогнало.


по материал от http://www.stylecraze.com/

2 коментара:

  1. Маслото от гроздови семки не е етерично, то е базово.

    ОтговорИзтриване
  2. Попаднах на статия, в която пише, че ползите от това олио са много по малко от вредите, които може да ни причини. Как да сме сигурни, че наистина е полезно?

    ОтговорИзтриване