вторник, 1 април 2014 г.

Еко КПойнт тм гостува на малките приятели от ЦРР „Умничета“


Еко КПойнт тм гостува на малките приятели от ЦРР „Умничета“ на 29.03.2014 г. където разкрихме вълшебния свят на етеричните масла. Стимулирахме сетивата и направихме ароматни срещи.
Отворената работилница ~Ароматно~ е първата от трите ни срещи. На следващите ще разберем как да прилагаме етеричните масла в кулинарията и как да подобрим паметта си с помощта на ароматите.

Хората от всички възрасти могат да се възползват от етеричните масла в ароматерапията, в кулинарията, но етеричните масла са може би най-подходящи за деца (при правилното им дозиране и прилагане), защото те обикновено свързват ароматите с положителни чувства.

Етеричните масла, в частност Ароматерапията, помагат на децата да се отпуснат, да подобрят храносмилателната и имунната им система, и като цяло насърчават чувството за баланс. Етеричните масла не са лекарства и не изместват тяхното въздействие! Етеричните масла помагат на тялото и ума да се намерят хармония и баланс. Ароматерапията при малките деца им позволява да останат спокойни, координирани, премахват тревожността, прави ги балансирани и щастливи. 

Практическите приложения на етеричните масла са много и всеки родител трябва да потърси квалифициран специалист в областта на ароматерапията, за да му помогне със съвети. 

Най-общо приложенията са следните: 
Забележка: Ароматерапията не е завестител на медицинското лечение! Използвайте с повишено внимание. Търсете етерични масла с най-добро качество и сертификат за произход.

Когато търсите етерично масло проверете следното:

  • да е 100% чисто (няма добавки или пълнители);
  • да е цяло (не е разредено и не липсват молекули);
  • да е от терапевтичен клас (ефикасно е и е безопасно);
  • да не е синтетично (най-добрите масла са студено пресовани или са чрез парна дестилация) 

Децата често имат много чувствителна кожа. Прилагайте малко количество етерично масло. Винаги разреждайте в базово масло. Никога не прилагайте в очите, ушите или носа.
Ако сте бременна или под лекарски контрол е важно да се консултирате с Вашия лекар преди да използвате етерични масла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар