сряда, 26 март 2014 г.

Етерично масло от шипка - подмладява кожата и заличава белези


Етеричното масло от шипка е едно от най-новите етерични масла и придобива все по-голяма популярност и у нас. Извлича се от семената на шипките и има уникални и много силни лечебни свойства. Маслото от шипка не е толкова летливо колкото другите етерични масла. Технологията на производство е доста скъпа, маслото е изключително качествено, ето защо може да е малко по-скъпо в сравнение с други етерични масла, които обикновено се използват в ароматерапията или грижата за красотата. В същото време, ефектът на това масло е невероятен.

Маслото от шипкови семки е естествен източник на бета каротин и ретинол (витамин А), омега 3 и омега 6 мастни киселини, както и естествени антиоксиданти като витамин Е и ликопен. И двете вещества са изключително важни за грижата за кожата и нейния външен тен и вид. Маслото най-вече подмладява кожата и предотвратява възможни признаци на стареене, включително и фините линии около очите, увисналата и суха кожа, и тнт. Смята се, че това масло е ефективно при отстраняване на белези и изглаждане на кожата. 

Шипковото масло се използва като превенция на стрии. Прави кожата копринено мека. Когато с него се прави масаж, то подобрява микроциркулацията на кожата и възвръща нейния жизнен тонус. Шипковото масло е естествен овлажнител и се препоръчва за хора със суха кожа. 

Много експерти смятат, че шипковото масло може да бъде добър носител (базово масло), каквито са също бадемовото, зехтина или авокадовото масло. 

Друг начин да използвате този невероятен природен продукт е да го добавите във вашите продукти за грижа за кожата - лосиони, кремове, тоник за лице. 

Не забравяйте: за да се постигнат добри резултати и ползи от споменатите свойства на шипковото масло е необходимо да закупите само продукт с високо качество от реномиран производител. Такива масла можете да откриете в нашия онлайн магазин за етерични масла www.ekokpoint-online.com 

Въпреки, че този естествен продукт се счита за безопасeн и нетоксичен, избягвайте използването му във високи концентрации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар