петък, 8 ноември 2013 г.

Етеричните масла в кулинарията - въздействие върху физическите характеристики на човека


Тялото на човек и например автомобилния двигател имат много общи характеристики.
Тялото ползва гориво под формата на мазнини, въглехидрати и протеини и зхвърля непотребните вещества. Понятията кото работа, мощност, КПД, които са характерни за двигателите при човешкото тяло се дефинират по същия начин. 
Тялото обаче е несравнимо по-сложно от който и да е двигател, създаден от човека. 
Определени са три типа човешко телосложение на които ние определяме и ароматите, които въздействат най-добре на всеки един тип.

На 3 октомври от 18 часа в "Зелена земя" Ради и Цецо от Еко КПойнт тм и Альона от Пранаром - ароматерапия говориха за "Етерични масла в кулинарията и въздействието им върху физическите характеристики на човека и Лечението с етерични масла".

По-долу можете да прочетете основните физически типове хора и техните характеристики и аромати.

Тип: Астеничен
Описание: лека конструкция на тялото, бързо променящ настроението, живост в поведението. За другите, тези хора изглеждат непредсказуеми. В трудни условия, изпитват вълнение и тревога, често безпокойство. Имат често суха кожа, силно повлияни са от студа и силната светлина. Ако такъв организъм е извън равновесие, често се появяват болки, спазми, крампи, настинки.
Аромати: Балансирана смес от топла сладко-кисела влажна миризма, като портокал, здравец, лимон, смирна, кокос, бор, кедър и др.

Тип: Стеничен
Описание: средно телосложение, подреден, има решително мислене и поведение. За другите, такива хора изглеждат силни натури. В трудни обстоятелства, показват гняв и острота, често са "резки" в поведението си. Имат гореща гореща кожа, леко влажна, леко мазна. Ако такъв организъм е извън равновесие се появяват възпаление, висока температура, силен глад или жажда, киселини в стомаха. 
Аромати: Балансират се от смес от сладък и прохладен аромат, като сандалово дърво, мента, жасмин, тамян, лавандула, бергамот, зюмбюл, розмарин и т.н. 

Тип: Хиперстеничен
Описание: мощна физика, спокойно мислене, приятен маниер. За другите, тези хора изглеждат невъзмутими. В тежки условия са склонни да се затворят в себе си. Имат мазна кожа, еспедитивна мисъл. Ако такъв организъм е извън равновесие могат да се появят възпаление на лигавиците, подуване, сънливост, депресия.
Аромати: Балансират се от топъл аромат, но с по-рязък оттенък като хвойна, евкалипт, канела, камфор, карамфил, пачули и др.

Повече за етеричните масла можете да намерите на нашия онлайн електронен магазин
  www.ekokpoint-online.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар