четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Свръх пречистена зелена глина (за външна и вътрешна употреба), 250 гр


ARGILE VERTE ULTRA VENTILEE< 20 microns, 250 ml

Съдържа: зелена глина

Въздействие: Зелената свръх пречистена глина ArgileVerte Ultra-Ventilée на Cattier се използва като разкрасяваща маска или като пластир, заради благотворното въздействие, което има върху кожата и организма. Тя има абсорбиращо, пречистващо и регенериращо действие. Зелената глина на Cattier е особено подходяща за смесените и склонни към омазняване кожи. Тя поглъща и регулира прекомерната секрецията на себум, премахва токсините и нечистотийте, ревитализира кожата и благоприятства клетъчното обновяване. Тя има и антисептични и омекотяващи свойства. Много богата на микро-хранителни вещества, тя храни кожата и организма минерали и олиго-елементи. Зелената глина на Cattier облекчава ставните и мускулни болки, изгарянията и болките в гърлото (особено в съчетание с етерично масло от лавандула), абцесите, цикатриксите, кожните раздразнения, както и подуването на корема и други болки в тази област.

Рецепти: Приготвяне на глинената паста: Сипете желаното количество глина в дървен или стъклен съд. Добавете вода, изворна или трапезна, така че да се покрие глината напълно. Оставете да престои около 30 минути, като разбърквате от време на време с неметална шпатула, докато се получи гладка смес.
  • Като разкрасяваща маска: нанесете глинената паста на дебел слой върху лицето и деколтето, като избягвате контура на очите и устните.Оставете да постои около 15 минути, без да изсъхва върху кожата. Изплакнете с хладка вода, подсушете кожата с мека памучна кърпа. Нанесете като допълнение хидратиращ крем, съобразен с вашия тип кожа.
  • Като пластир: Нанесете от глинената паста върху текстил от естествен материал и я разстелете с неметална шпатула на слой с дебелина 2 до 3 мм, до 1 см Поставете пластира директно върху кожата,като го прикрепите, без да стягате, с връзка или по друг начин.Ако пластирът трябва да се сложи върху разранена или възпалена зона използвайте тънка марля като разделител между глината и кожата. Оставете да постои така около един час, минимум. За да го махнете отстранете колкото може по-голяма част от глината, ако се наложи дори намокрете леко мястото, след което изплакнете с хладка вода и подсушете с мека памучна кърпа.
  • Във ваната, за да омекоти епидермиса: сипете 1 до 2 кафени лъжички от зелената глина в голяма чаша с изворна вода и разбъркайте с неметална шпатула, след което изсипете сместа във ваната.
Важно: Зелената свръхпречистена глина може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерични масла.

Информация за глината CATTIER:
История и произход:


Глината е пръст, получена от метаморфозата на естествено богата на минерални соли скала. Разположена е в залежи и през по-голямата част от времето е била извличана под открито небе. Това е първият способ за природно лечение, познат на човека. Използва се от векове заради нейните лечебни свойства. Много цивилизации (египетската, гръцката, индийската, китайската) са се възползвали от защитните свойства на глината. Глината се отличава с две свои главни качества – абсорбция и адсорбция, които й позволяват да заменя абсорбираните нечистотии и токсини срещу минерали.

Глината CATTIER: Глина на красотата

Зелената глина CATTIER, подбрана и обработена най-грижливо, има несравними качества. Тя се извлича във Франция, в места, където околната среда е без каквито и да било замърсявания. Изсушава се по естествен начин, за да бъдат поставени в готовност многобройните й свойства. Глината Cattier е всекидневният съюзник на здравословния и намиращ се в хармония с природата начин на живот.

Различните видове глини CATTIER:
  • Зелената глина Illite се намира главно в Централния масив и в Парижкия басейн. Тя е надеждна и поливалентна.
  • Зелената глина Montmorillonite е с голяма чистота. Позната е също така под имената Terre des Sommières и Terre de Carpentras. Намира се в Лангдок, в Прованс и в Централния масив.
  • Глината Kaolinite е измежду най-нежните за кожата. Във Франция тя се намира в Бретан и близо до Лимож.
Опаковка: Кутия
Производител: Laboratoire Cattier, France

Продуктите на Cattier можете да закупите от www.ekokpoint-online.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар