понеделник, 21 октомври 2013 г.

Етеричните масла като афродизиаци в кулинарията


Етимологията на думата афродизиак произлиза от името на Афродита, гръцката богиня на любовта, сексуалното желание и плодовитостта. Според митологията, тя се появява сред морските вълни, седнала върху раковина. След нейното излизане от морето и стъпване на брега, от всяка нейна стъпка израстват и разцъфтяват растения и цветя , които древните гърци наричат афродизиак, както и   всичко друго свързано с древногръцката богиня.

Почти няма митология, древна легенда или предание по света, в което да не присъстват от хиляди години  различни храни, напитки, подправки или субстанции, подсилващи според преданията, еротичната нагласа, ерекция или самите сексуални желания. Повечето от тях са с придадени от времето и легендите свойства, но в някои от тях  съвременните научни изследвания откриват съставки, наистина стимулиращи сексуалният нагон. Самите афродизиаци биват физически или психологични еротични стимулатори. Под самото понятие обикновено разбираме различни видове храни, напитки,подправки или различните видове етерични масла, но афродизиак може да бъде също мирис, даден спомен, цветове, както и форми на предмети, които подсъзнателно свързваме с женски или мъжки полов орган.

Ароматните вещества, включващи етеричните масла, парфюмите, ароматните свещи и ароматните пръчици, се използват от векове за положително въздействие върху ума (и в крайна сметка върху тялото). Тази практика води началото си от религията и примитивните вярвания. Австралийските аборигени горели евкалиптови листа, за да дезинфекцират дадено място от вируси. За същата цел американските племена използвали градински чай и кедър, а славяните  –  растения като слънчоглед, бор и чеснови люспи. Те правели това, защото вярвали, че окултните сили са чувствителни към аромати и биха ги защитили от треска, магии, епидемии и дяволски заклинания. Днес уханията често се използват за успокояване и подобряване на настроението. Това се нарича психосоматичен ефект. Теорията е, че кръвният поток поглъща миризмите, навлизащи в носа, и това поражда химичен ефект в мозъка. Обичайните аромати, които можете да намерите под формата на ароматни пръчици, парфюми и масла, които могат да Ви помогнат да се справите с някои неприятни емоционални състояния.
Освен в дотук изброените свойства на етеричните масла – афродизиаци, те могат да се използват и в кулинарията.Така че замисляли ли сте се как можете да направите любимото ястие на вашият любим човек с добавянето на етерично масло и да въздействате върху неговата психика и го стимулирате сексуално. Сега ще дам списък на маслата, които са еротични стимулатори, а вие сами можете да си изберете кои да използвате.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ГРЕЙПФРУТ
Аромат на общуването! Маслото от Грейпфрут помага на човек да постигне големи успехи при контакта с хора! Стимулира сексуалното влечение.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО БОСИЛЕК
Тонизиращ аромат. Афродизиак. Еротичен стимулатор и източника на сексуалното „дълголетие”.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ДЖИНДЖИФИЛ
Аромат на сексуалното дълголетие! Пътят на Любовта! В любовната игра се отваря второ, трето, четвърто …. дихание, освежавайки, обновявайки силите. Укрепва мъжката полова сфера (купира възпалителни процеси, повишава сексуалната активност и потентността).

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ИЛАНГ-ИЛАНГ
Ароматът на Любовта! Древен аромат, който привлича Мир и Любов! Еротичен стимулатор, даряващ сила, нежност и топлина! Адаптоген. Афродизиак. Аромат за медения месец и началото на сексуалните отношения. Развива личностна непосредственост като премахва комплекса за непълноценност. Повишава еластичността на бюста. Възстановява хармонията на семейния живот, помага за преодоляването на конфликтните ситуации.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО КЕДЪР
Адаптоген. Афродизиак. Стимулира синтеза на полови хормони, повишава потентността и премахва фригидност. Еротичен стимулатор.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ЛИМОН
Адаптоген. Афродизиак. Увеличава сексуалната активност.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО РОЗА
Аромат на разкоша! Основна съставка на еликсира на младостта и дълголетието! Носител на енергията на Нирвана! Премахва фригидност и импотентност. Еротичен стимулатор.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ САЛВИЯ
При умствени и емоционални натоварвания, стрес, възпаление на горните дихателни пътища, отит, климактериум, фригидност, пресъхване на вагината, импотентност, напукана кожа, косопад; стимулира имунната система.

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ЦЕЛИНА
Съдържащите се в нея етерични масла (0, 1% в корена и 2-3% в плодовете) разширяват кръвоносните съдове и усилват половото влечение.
Ние всички сме чувствени същества, създадени да отдаваме и да получаваме удоволствие. Във всеки от нас е вложен пламъкът на страстта. Понякога напрежението, необходимо, за да оцелеем в този луд свят, задушава този пламък, така че ние не можем да си представим колко хубаво би било да се оставим на огъня да ни „погълне". Така че, пробвайте да приложите някои от изброените етерични масла във вашата кухня и се отдайте на страстта. Искам да ви дам и малко други идеи за още по-голям ефект.

Ако напръскате стаята си с етерични масла, ще създадете по един чудесен начин подходяща приятна атмосфера. Подобна атмосфера ще постигнете, ако прибавите няколко капки от избраните от вас масла в купа с гореща вода. Любимото ви етерично масло може да се използва като парфюм върху цялото ви тяло. Етеричното масло се прибавя към масло от жожоба. Все по-популярен метод за ползване на чувствените етерични масла става приготвянето на собствено масажно масло. Масажът между любовници е чувствен и извънредно приятен, а когато се използва специално направено масажно масло, с което да се масажират гърбът, краката, ръцете и т.н., резултатът е чудесно физическо отпускане и сексуално стимулиране. Тъй като слизестите мембрани на гениталиите са извънредно чувствителни, не се препоръчва да се използва масажно масло в тази зона, но употребата на сандалово дърво в случая е съвсем безопасно и би създало много приятно усещане.

Много ще се радвам, ако моята статия ви е помогнала и ви накара да промените коренно сексуалният си живот и да се насладите на всеки един миг с любимият човек и безброй приятни аромати! 
Вие решете от къде да започне промяната.

Автор: Донка Минчева, студентка в УХТ, Пловдив

Няма коментари:

Публикуване на коментар