сряда, 25 септември 2013 г.

Колело на добруването с етерични масла


Физическо изцеление

Посока: Юг
Елемент: Огън
Дейност: трансформация, освобождаване, почивка и възстановяване
Церемония: свещ/огън
Етерични масла: евкалипт и розмарин

Когато имаме необходимостта да се почувстваме физически добре, трябва да знаем, че работим в посока Юг.
Можем да освободим напрежението, да се отпуснем, детоксикираме и прочистим.
През този период можем да използваме евкалипт и розмарин, за да ни помогне в борбата с бактериите, да успокои болките в мускулите, да изчистим слузта от дробовете си и да ни помогне да се освободим от това, което не изпълнява повече нашите най-добри намерения и желания. През това време може да се нуждаем от почивка и възстановяване.

Практическо приложение чрез Ароматерапия:
С помощта на тъмна стъклена бутилка, комбинирайте 8 капки евкалипт и 7 капки етерично масло от розмарин смесени в 30 мл базово масло от жожоба или авокадо. Разтрийте върху гърлото, гърдите и гърба. Можете да прибавите тампон напоен с етеричните масла върху горната част на гърдите, за да увеличите ползите на етеричното масло.

Духовно изцеление

Посока: Запад
Елемент: Земя
Дейност: интроспекция и медитация
Церемония: заземяване и градинарство
Етерични масла: тамян и ветивер

Когато искаме да подхраним духовната си същност, можем да призовем ветровете от Запад, за да ни помогнат. Може да използваме медитация или да изпаднем в интроспективно състояние. По време на тези тихи моменти, когато се вглеждаме в себе си, можем да използваме етерични масла от тамян и ветивер, които ще ни подкрепа, защита и земята ни.

Практическо приложение чрез Ароматерапия:
Поставете една капка етерично масло от тамян на всеки от стъпалата на краката, за да активирате процеса на заземяване. В дифузерна лампа, добавете 4 капки тамян и 1 капка етерично масло ветивер. Когато етеричните масла се изпаряват въздухът ще се изпълни с ароматични молекули, които ще въздействат на нашите сетива.

превод от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар