сряда, 7 август 2013 г.

Студентска практика: "Нови хранителни технологии - биоетеричните масла в кулинарията” завърши с авторски кулинарни произведения с етерични масла!


На 2 август 2013 г. приключи първата научно-изследователска практика на Еко Пойнт тм.

И както си му е реда, имаше професионални представяния и защити на студентските авторски Проекти – нови кулинарни продукти, в които практикантите използваха етерични масла дистрибутирани от Еко КПойнт.
Нашите практиканти използваха цялата си фантазия, теоритични познания и практически умения, за да създадат своите кулинарни продукти.
Публиката опита и им се наслади. 


Ето и темите, който бяха успешно защитени:
Донка Минчева с проект на тема: “ВИТРАЛ ФРЕШ– имуностимулиращ йогурт с екстракти от роза и тонка”.
Емануил Петков с проект на тема: “Използването на етеричните масла и екстракти – мента и какао – в приготвянето на коктейли със съдържание на алкохол”. 
Надежда Кукова с проект на тема: “КЮФТЕНЦА ФАНТАЗИЯ – с етерични масла от “канела/розмарин” и “потокал и джинджифил”.
Нели Николова с проект на тема: “СЕЗОНИ – домашна лимонада с етерични масла от евкалипт, розмарин, джинджифил и канела”.
Радослав Марчев с проект на тема: “Желирани продукти с етерични масла от лайм, мандарина и лимонена трева”.

Благодаря ви, Дони, Емо, Нели, Наде и Радо, че имахте смелостта, активността да участвате и успешно завършите нашата практика. Благодарим ви, че запалихте научно-изследователския огън в приговянето на ястия с етерични масла. Успех във вашите следващи проекти и професионално развитие!

Нашите практиканти ще имат възможност да представят проектите си и в Нощта на младите учени в УХТ, гр. Пловдив на 27 септември 2013 г. от 18ч.

Тези от вас, който искат да чуят, видят и после опитат от кулинарните продукти с етерични масла дистрибутирани от Еко КПойнт, да заповядат.

Еко КПойнт тм изказва лична благодарност за активната подкрепа и съдействие от страна на УХТ, гр. Пловдив в лицето на проф. Йорданка Алексиева и проф, Виолета Рашева.

Очакваме новите си практиканти на 26 август 2013 г. и се надяваме те да изпълнят с творчество и познание своите проекти и кулинарни продукти. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар