понеделник, 5 август 2013 г.

Тибетски корен от Родиола


Rhodiola Quadrifida
Тибетски корен от Родиола е сравнително рядка билка, която расте в едни от най-тежките условия в света. В Ориента се нарича "Женшен чай" и тибетците считат Родиола за свещена билка. 
Тя е била използвана от тибетския народ като мощен адаптоген и като съществено медицинско средство от началото на цивилизацията в Тибет. Родиола също е ценена от китайците и има положителни оценки в първите китайски билкови трудове от преди повече от две хиляди години. 
Три тясно свързани вида на Хималайската билка се използват взаимозаменяемо и няма съществена разлика в техните качества: Rhodiola Sacra, Rhodiola himalensis и Rhodiola crenulata. 

Родиола Розеа (Rhodiola Rosea) е значително различно растение, което расте предимно в Русия. За повече от хиляда години, хималайски сортове са определяни за висшите сортове. Тибетския корен от Родиола традиционно се счита, че удължава живота и увеличава мъдростта. Въпреки това, редкостта на тибетската Родиола му е попречила да стане добре позната стока извън Азия и до сега. Тази невероятна билка е била използвана от тибетските монаси, за да подобрят своята вътрешна духовна сила, силата на концентрация и физическата си издръжливост. Това несъмнено изиграва важна роля в развитието на тибетската култура. 
Rhodeola Integriforia 
Редица доказателства показват, че тибетската Родиола в много отношения е по-мощна от Женшен. Тя е превъзходна билка за хора, които работят физически и умствен труд. Тибетската Родиола подобрява издръжливостта и умствения капацитет, включително паметта. Тази билка е превъзходен тоник и енергизатор за хора натоварени с тежък физически труд, както и всички онези, които са зад бюрото или пред компютъра за дълъг период от време. Консумацията на една малка част от екстракт от Родиола значително подобрява способността на човек да абсорбира и използва повече кислород. 
Тибетската Родиола е особено полезна за всички, които живеят в условия на стрес. Доказано е, че тибетската Родиола намалява стреса на организма. Хората остават фокусирани и страдат много по-малко от умора, дори и при силен стрес. Това е идеалната билкова добавка за съвременния свят. 

Тибетската Родиола е изключително полезна за сърдечно-съдовата система и е установено, че предотвратява сърдечно-съдови заболявания. Също така е мощен имуномодулатор. Използва се като ефективен и безопасен антидепресант. Смята се, че е дори по-силна билка от Кантариона, който в момен е природен антидепресант номер едно в света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар