понеделник, 12 август 2013 г.

Еленови рога - Пантокрин


В Ориента, екстрактът от еленови рога, се смята, че укрепва всички аспекти от живота на човек, и се счита за крайната първична същност наречена Дзин. Смята се, че е топла енергия Ян, въпреки че съдържа и енергията Ин, която е основната същност на кръвта. 

Екстрактът от еленови  рога укрепват централната нервна система, сърцето и ума и за оживяват енергията Шен. Използва се за подобряване на психичната мощ. Екстрактът от еленови рога съдържа редица естествени минерали и хранителни вещества. 
Екстрактът от еленови  рога е най-ценното и най-мощното средство, което подсилва енергията на бъбреците Ян. Той се използва широко в Азия за засилване на надбъбречните репродуктивни и мозъчни функции. В Ориента вярват, че засилва сексуалната сила и  увеличава мъжествеността и плодовитостта.

Както всички билки с енергия Ян, екстрактът от еленови рога се използва за укрепване на гърба, коленете, подобрява кръвообращението. Алкохолният екстракт от еленови рога, известен като пантокрин, е от полза за сърдечно-съдовата система. Този екстракт е тоник за костния мозък, който произвежда кръв, включително нашите бели и червени кръвни телца. 

Костния мозък има тенденция да „остарява“ с напредването на възрастта ни, ето защо се смята,  че екстрактът от еленови рога забавя или отменя този дегенеративен процес.
Като цяло, екстрактът от еленов рог се използва главно като средство за подмладяване. Смята се, че използването му в краткосрочен план изгражда бързо сила и мощ, а последователната дългосрочна употреба изгражда силна жизнена сила, запазва младостта или дори обръща процеса на стареене.  

За да се добие екстракт от еленовите рога, животните не се умъртвяват. От рогата на елена се отстранява само меката част, когато те (рогата) са нараснали само с два или три шипа и са все още обвити с кадифе. През същия период на елена растат нови рога, които не се събират. Върхът на рога е най-мощната част, тъй като съдържа и най-активни вещества.

Няма коментари:

Публикуване на коментар