неделя, 7 юли 2013 г.

Дървесни аромати за здраве


Радостните фойерверки на пролетните цветове или елегантните и свежи летни цветове, или богати пастели на есента или яркия контраст на черното и бялото през зимата – това са все картини и настроения на природата могат да ни дадат усещане за хармония. Това чувство може да постигнем и чрез комбинацията на аромати.

Днес ви предлагаме да се пренесем заедно сред дървесните аромати. Това са онези дървета, от които може и е полезно да се извличат етерични масла. Ето част от тях.
Етерично масло от
бял бор, 10 мл.
  • Чистото масло от кедрово дърво е известно като успокояващо етерично масло чрез своя дървесен аромат и е ефективно при лечение на дерматит и акне. 
  • Чаено дърво е полезно при сърбежи в областта на скалпа. То е едно от най-популярните антибактериални масла и се използва в много формули на ароматерапията. Тъй като е 100% чисто и високо концентрирано, можете да го смесите с масло-носител. Отлично е за гаргара при болки в гърлото или вана на краката при гъбични инфекции.
  • Етеричното масло от евкалипт се използва широко при инхалации и лечение на  бронхит, грип, хрема, синузит и други респираторни проблеми. Може да се използва локално при артрит, за масажиране на мускулите и при лоша циркулация на кръвта. Отличен боец срещу херпеси. Повишава концентрацията.
  • Боровото масло е много популярно през зимата. Парна инхалация с борово масло е полезена при настинки, проблеми със синусите, кашлица, грип. Не се препоръчва за хора с астма.
За определени заболявания, някои от етеричните масла са противопоказни. Преди използване се консултирайте с лекар и/или квалифициран аромаспециалист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар