понеделник, 15 юли 2013 г.

Тревите в помощ на ароматерапията


В началото на 20-ти век, ароматерапия все по-често заменя изкуствено получените лекарства. В някои европейски страни (напр. Франция, Австрия) част от ароматерапевтични процедури се поемат от здравната каса там. Сега ние искаме отново все повече да използваме лечебни растения и етерични масла в ежедневието си. "Назад към природата, към естествени средства" - така може да се формулира тенденцията на нашето време. Няма нищо по-мъдро и по-силно от Прородата. Доверието в природата може да направи чудеса!
Ето някои от тревите, които чрез своите масла, могат и ни помагат.
Биоетерично масла
от мента, 5 мл.
  • Чистото етерично масло от копър може да се прилага локално, след като е разредено в масло-носител (базово масло). То се използва за повишаване на лактацията, подпомага храносмилането и е добро за кръвообращението.
  • Биоетеричното масло от мента има много приложения, полезно е за подобряване на кръвообращението, при втрисане, ревматизъм и мускулни спазми. То повишава концентрацията, помага за по-добро оросяване на мозъка, подходящо е при метеоризъм, гадене, умора, треска, главоболие, краста, световъртеж и синини.
  • Чистото масло от розмарин е добро против пърхот, мускулни спазми, суха коса и кожа, болки в мускулите, артрит и ревматизъм, изтощение, подагра и невралгия. То е изключителен боец против бактериите. Можете да използвате розмаринът и върху кожата като стягащо средство.
  • Биоетерично масло
    от лимонена трева, 10 мл. 
  • Биоетеричното масло от лимонена трева отблъсква ефективно насекоми и има отличен стягащ ефект върху мазна кожа. Подходящо срещу акне. Използвайте против против микоза и пот, в борбата със стреса, лошото храносмилане и мускулните болки.
За определени заболявания, някои от етеричните масла са противопоказни. Преди използване се консултирайте с лекар и/или квалифициран аромаспециалист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар