сряда, 3 юли 2013 г.

Етерично-базови предложения за здраве, красота и ароматерапия


В ароматерапията и в готвенето, биоетеричните масла "предоставят" множество ползи както на нашето физическо, така и влияят положително на емоционалното ни и психологическото състояние. Използвайте биоетерични масла от най-добрия терапевтичен клас, тъй като те се отглеждат и добиват без използването на пестициди.

Тъй като етеричните масла са високо концентрирани, се препоръчва да се сместват с масла носители (базови масла). Ето някои от нашите предложения:

Базово масло
от жожоба
Базово масло
от невен
Базовото масло от жожоба е широко приложимо. То има дълъг срок на годност и може да се прилага директно при много суха кожа.

Биоетеричното масло от невен пък подпомага оздравяването на кожата и има хидратиращ ефект при суха или застаряваща кожа.

Биоетеричното масло от лайка има силни противовъзпалителни свойства, както и успокояващ ефект, но не е подходящо за хора с алергии.

Маслото от арника се използва при синини и възпаления. То е популярно при изцеление на спортни травми, но не трябва да се използва директно върху открити рани.
Базово масло
от арника
Базово масло
от лайка

След като определихме кои базови масла-носители са добри за смесване с чисти етерични масла, ваш е изборът кое да използвате, така че те да хармонизират емоционалното и физическото ви състояние.

За определени заболявания, някои от етеричните масла са противопоказни. Преди използване се консултирайте с лекар и/или квалифициран аромаспециалист

Няма коментари:

Публикуване на коментар