понеделник, 10 юни 2013 г.

Синина по никое време или Етеричните масла vs. синините


Етерично масло от
безсмъртниче, 5 мл.
Случайно, нарочно или просто без да сте усетили може да сте се сдобили със синина. Може да е неприятно и болезнено. Но в повечето случаи трае твърде дълго време.

Ето 3 начина да се отървете от синината.


Етерично масло от
розмарин, 10 мл.
1. „Ледена епоха”
Начин, който знаете не само от баба си, но и почти във всеки американски филм може да видите – студен продукт! Най-важно през първите минути след травмата е да намерите студен продукт – лед или сняг, замразени зеленчуци, месо от фризера. Сложете студеното на синината за 10 минути, след това внимателно намажете с лекарствен гел по ваш избор*.
(*Винаги в аптечката си имаме троксивазин и досега ни е вършел добра работа в такива ситуации. Ако за първи път ще ползвате даден лекарствен гел, прочетете внимателно листовката към него!)
Етерично масло от
бял равнец, 5 мл.

2. „Маша и Мечокът”
Какво обича Маша? Картофи и други вкусотии. А какво обича Мечока? Мед и други вкусотии. Картофите са много добро средство срещу задържане на синини. Смесете добре суров настърган средно голям картоф, чаена лъжичка мед и щипка сода за хляб. Поставете сместа в марля и я прикрепете към синината за няколко часа. Може да повторите процедурата на следващия ден.

3. „Ти мен уважаваш ли ме...”
Със сигурност този начин е измислен от мъже. Веднага след инцидента с насиняването, разтрийте мястото с ... водка. Е, грехота е да се хаби хубавото пиене, ама някой път се налага. След това навлажнете чиста кърпа или марля с водка и направете превръзка. Най-добре е да направите тази процедура за през нощта.

4. „С дъх на свежест”
Етерично масло от
лавандула, 10 мл.
Синината е факт. Факт е, че вие сте подготвени за това „събитие” и доста преди този момент имате в арома-аптечката с етерични масла срещу синини, а именно:

  • етерично масло от безсмъртниче,
  • етерично масло от розмарин,
  • етерично масло от бял равнец,
  • етерично масло от лавандула,
  • етерично масло от мента или
  • етерично масло от кипарис
Работеща рецепта:
Етерично масло от
кипарис, 10 мл.
В 1 чаена лъжичка растително масло се добавят 3 капки етерично масло от изброените по-горе. Намазвате мястото внимателно. Добре е процедурата да се повтаря по три пъти на ден. Ако синината е много упорита и голяма, възможно е да се наложи намазването да продължи до 2 седмици. Но това си има и добра страна. Кожата ви ще придобие еластичност и здрав вид! 
Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате.

Който и начин да изберете, пожелаваме ви бързо възстановяване. Е, най-добре да не се възползвате от написаното до тук, но...

Свеж и ароматен ден и се усмихвайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар