петък, 7 юни 2013 г.

Какво е това малко тъмно петънце? или Етерични масла срещу брадавици


Какво е брадавицата?
Брадавиците са кръгли образувания по кожата, причинени от вирусна инфекция. Вирусът, който причинява брадавици е заразен и лесно може да бъде прихванат, особено на места, където хората са боси: в плувни басейни, душове и вани.

Брадавиците обикновено изчезват сами, благодарение на добрите съпротивителни сили на организма. Но има и такива случаи, когато една брадавица става твърде голяма, пречи ни или се появяват много от тях. Можете. Ако сте решили да се отървете от тях, първо се посъветвайте с лекар или квалифициран специалист. Етеричните масла са един от „инструментите” за премахване на брадавици.

Биоетерично масло
от лимон, 10 мл.
Ето пример за това как може да се справите с брадавиците.

При единична брадавица:
Капнете в центъра на брадавицата точно 1 капка етерично масло от чаено дърво или лимон и сложете лепенка отгоре. Маслата могат да се редуват. Тази процедура се извършва ежедневно, докато брадавицата не изсъхне и падне. След като брадавицата изчезне, мястото, където е била, е добре да се масажира с масло от пшеничен зародиш, невен, тиква или етерично масло от лавандула, за да се успокои кожата и придобие предишния си вид и еластичност.

Базово масажно масло
от сладък бадем, 50 мл.
При множество брадавици в много части на тялото:
Първото и най-важното, което трябва да направите е да се заемете с общо укрепване на имунната си система. Освен витамини, свежа храна, движение, добре е да добавите масаж, който да активира движението на лимфата. Тя ще спомогне организмът да се справи с брадавиците отвътре.
За такъв масаж използвайте етерични масла от розмарин, хвойна, грейпфрут, здравец.
В базово масло (от сладък бадем, пшеничен зародиш) добавете етерични масла. Може само едно или комбинация от 2 или 3. Преди всяка употреба разклащайте добре. Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате.

Масажът трябва да се извършва от квалифициран специалист или ако вие го прилагате, трябва да масажирате по посока от пръстите на ръката към ключицата/рамото и от глезена към бедрото с дълги поглаждащи движения.

Насладете се на приятните и полезни преживявания с етеричните масла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар