сряда, 5 юни 2013 г.

Ясен поглед или етерични масла за очите


Изтъркано е, но е вярно, че очите са нашите прозорци към физическия ни свят.
За да укрепнем мускулите на очите, за да засилим остротата на зрението си и да предотвратим различни очни заболявания, успешно можем да си помогнем с етерични масла. 

Етерични масла за очите.
Очите ни са сетивния орган, чрез който получаваме повече от 90% от информацията от външния свят. Неусетно, ние ги подлагаме на повишено натоварване доста повече от 3-4 пъти на ден. Постоянното използване на компютъра, четенето, гледането на телевизор ни отнема от 3 до 12 часа на ден. Поради това е необходимо да се следи здравето на очите ни и ароматерапията може да бъде един от основните начини да го поддържаме.

Със сигурност знаем, че храни като моркови, боровинки, цвекло могат да подобрят зрението. Ако към тях добавяме и няколко капки етерични масла, ще увеличим по този начин ефекта от тези полезни продукти няколко десетки пъти.

Етеричните масла за очи могат да се използват в продукти като кисело мляко и мед. Разредете в 200-250 мл/гр мляко или мед две капки етерично масло. След това от тази смес може да добавяте по 1 чаена лъжичка към фреш или смути, дори в мюсли. Тази смес може да се приема ежедневно и ще има благотворен ефект върху очите ви, за да да отпуснете мускулите на очите, както и да допринесете на вашето тяло важни елементи.

Най-ефективните релаксиращи и пречистващи окото етерични масла са:
Биоетерично масло
от лимон, 10 мл.

Не забравяйте, че при използването на етерични масла, е добре да се спазва правилото: „Пийте много вода (до 2 литра на ден). След това влиянието на етеричното масло ще бъде по-добро”.
Помнете, че не всички етерични масла могат да бъдат консумирани. Изискайте от търговците/производителите сертификати и се интересувайте подробно за състава и произхода на маслото. Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате.


Пожелаваме ви ясен и слънчев поглед!

Няма коментари:

Публикуване на коментар