понеделник, 3 юни 2013 г.

Опитайте! Наздраве с етерични масла!

Много от етеричните масла могат да се употребяват и вътрешно. Когато е част от терапия, това става със знанието и под наблюдението на професионалисти – лекари или ароматерапевти.

Важно е да припомним, че не всички етерични масла мога да се консумират. Искайте от търговците/производителите сертификати и се интересувайте подробно за състава и произхода на маслото. Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате или ни се обадете, за да ви го обясним. 

Нашите колеги от Евролаб, предлагат интересен поглед и опит за използване на етеричните масла в комбинация с ... бира.

Етеричните масла комбинирани с бира оказват особено добър ефект върху човека. Ароматерапията може да бъде полезна и да се използва с лечебния ефект, както на бирата така и на етеричното масло. По този начин може да се увеличи техния сборен ефект.

Това е особено забележимо, когато трябва да получим седативен, релаксиращ и снемащ стреса, подобряващ храносмилането и съня, ефект.

Най-често се препоръчва комбинирането на бира с етерични масла от здравец, лавандула и още седем етерични масла, които ще ви кажем, ако ни се обадите ...

В средата на 80-те години на 20-ти век У. Догван, във връзка със свое изследователско търсене, открива няколко интересни и полезни за него факта. През Средновековието известния лекар и изследовател Парацелз (1493-1541) е назначавал лечение за черен дроб с бира от папрат. Той е предписвал лавандула и карамфил против гадене, гърчове, сърцебиене и болки в краката. При кашлица и за шум в ушите препоръчвал да се пие бира от салвия. А питиета с пелин прилагал за лечение на болки в далака и стомаха. Прости методи с обикновени съставки  – това са били добри резултати за времето си.

Изследванията на учени днес доказват, че „етеричните масла действат на няколко нива едновременно, като оказват влияние върху органи, функции, тъкани, течности, клетки и фина енергия. Изследване на ефекта на етеричното масло от лимон при стимулиране отделянето на слуз от белите дробове доказва, че дози, еквивалентни както на 68 капки, така и на 1/30 от една капка, инхалирани от нормален човек, са еднакво резултатни. Дозите между двете крайности са далеч по-малко ефикасни.”

Според други изследвания на биолога Маршесо етеричните масла „изчистват стените на кръвоносните съдове, жлъчния мехур, бъбреците  и ставите, като с това допринасят за разтваряне на камъните и улесняват елиминирането им”.

Може би сме на прага да преоткрием свойствата на етеричните масла, с които природата ни е „въоръжила”, за да се справяме дори с най-упоритите болести и здравословни проблеми.

Съвсем скоро ще споделим с вас нашите рецепти с етерични масла и бира.

Ще ви поканим на по една халба за здраве, релакс и удоволствие.
Само предложете място. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар