сряда, 12 юни 2013 г.

С изящна лебедова шия или Етерични масла за шията и деколтето


Задава ли ли сте си въпроса защо и до днес символ на красива, изящна шия са лебедите? Заради гладката белота и дължината. Е, поне едно от двете можете да постигнете. За нежността на тази деликатна част от кожата на нашето тяло става дума.

Направо на въпроса: кои са тези етерични масла, които ще покажат красотата на нашите шия и деколте? И веднага отговаряме: етеричните масла от здравец, лавандула, иланг-иланг, кедрово дърво, розмарин.

Етерично масло от
индрише, 5 мл.
Ефектът от грижите ще бъде по-отчетлив, ако прилагането на козметика за шия и деколте се съчетае с масаж. Направен от професионалист периодично, такъв масаж ще е тонизира кожата отлично, но и вие можете да се справите много добре във всекидневието си. 

Ето нашите препоръки:
1. Добре е сутрин докато сте пред огледалото и да направите 10-тина галещи движения на пръстите по шията си, като започвате от средата на брадичката и изтегляте назад към ушите.


2. След това направете т.нар. „месене на мускулите” на брадичката и бузите, т.е. с върховете на пръстите нежно хванете кожата и мускулите и стиснете много внимателно.

3. Масажът на шията и деколтето се препоръчва да завърши с галещите движения, за да се успокои кожата. Движенията трябва да са в посока от центъра към периферията, от долу нагоре.

Има няколко ефективни начина да се ​​хидратира, подхранва и защитава кожата на шията и деколтето.

Единият е към ваша предпочитана козметика да прибавите по няколко капки чисто етерично масло. 
Ето няколко примера:

Етерично масло от
иланг-иланг, 10 мл.
Към подхранващ нощен крем или към увлажняващ крем за нормална към суха кожа може да добавите етерични масла от здравец, лавандула, иланг-иланг, като 3-5 капки от избраното от вас етерично масло се смесва с 10 мл крем/база (3-5 капки в 10 мл база).

За да се намалят пигментациите по кожата на шията и деколтето е най-добре в използвани от вас специални кремове или лосиони да се  обогатят с етерични масла от  кедър, розмарин, розово дърво, като тотово се спазва принципа - 3-5 капки в 10 мл база.

За премахване на старчески петна по съшия метод добавете  етерични масла от лимон, кедрово дърво (3-5 капки в 10 мл база).

За подхранване на кожата на шията и деколтето 1-2 пъти седмично е добре да се използва "био-стимулиращ маска", обогатена с етерични масла от здравец, иланг-иланг, розмарин (3-5 капки в 10 мл база).

Почистващо и подхранващо мляко с добавени в него етерично масло от кедър или розмарин, стяга кожата и забавя процеса на стареене на кожата (3-5 капки в 10 мл база)

Етерично масло от
кедрово дърво, 10 мл.
Вторият начин да подхраните кожата на шията и деколтето си е да си направите аромабалсами с етерични масла. За него може да прочетете тук.

Красивата шия и деколте отиват на елегнатни рокли с гол гръб и подходящо колие със скъпоценни камъни като например диаманти.

Пожелаваме ви ги!
Бъдете здрави и усмихнати, а това е достатъчно, за да сте красиви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар