четвъртък, 6 юни 2013 г.

Етеричните масла, които черният ни дроб обича!


Черният дроб е невероятен орган. Знаете ли, че той изпълнява над 500 функции, за да се чувстваш ти страхотно и в кондиция?

Черният дроб е Голямата фабриката на тялото ни. Той:
  1. спира кървенето, когато сме физически наранени,
  2. извлича най-доброто от храната, която приемаме и
  3. се отървава от всичко вредно за организма ни.
Черният дроб е пречиствателната станция за всички отпадъци на организма – той почиства кръвта, разгражда и премахва вредните съставки, алкохолът и отровите и рециклира отпадъците в нови градивни елементи за организма.

Според учени, ако редовно пиете повече от половин литър бира или две чаши вино всеки ден, вие поставяте черния си дроб под невероятно напрежение и с течение на времето това може да доведе до чернодробна недостатъчност. И ако не близвате алкохол поне три дни в седмицата, ако избягвате мазни храни и редовно спортувате, това може да укрепи черния ви дроб и да му помогне да работи по най-добрия начин.

В допълнение към по-здравословния начин на живот на черния ви дроб, можете да използвате и редица етерични масла, които са признати като добри помощници на този важен орган в човешкия организъм.
Биоетерично масло
от розмарин, 10 мл.

Етеричното масло от розмарин (Rosmarinus officinalis) е може би най-полезно за черния дроб. То помага за пречистване на кръвта от вредните токсини. Една от най-важните функции на черния дроб е да произвежда ензими необходими за правилното храносмилане. В тази насока розмаринът се смята за стимулант в производството и потока на жлъчката, която подпомага храносмилането. Розмаринът има тонизиращо въздействие върху черния дроб, "насърчава" го да работи по-ефективно и често се използва за лечение на проблеми с черния дроб, включително цироза и жълтеница.

Етеричните масла са отличен тоник за черния дроб и храносмилателната система. Те стимулират черния дроб и жлъчния мехур и подпомагат за подобряване на храносмилането и прочистването на кръвта от токсини чрез черния дроб. Това са:
  • Етеричното масло от лайката (Matricaria chamomilla);
  • Етеричното масло от ментата (Mentha piperita);
  • Етеричното масло от хвойна (Juniperus communis);
  • Етеричното масло от копър (защитава черния дроб от някои токсини).
Кипарисът (Cupresus sempervirens), лимонът (Citrus limonum) и мащерката (Thymus vulgaris Thymol) са полезни когато черният дроб е претоварен.

Биоетерично масло
от мента, 5 мл.


Арома-тоник за черния дроб:
В чаша топла вода добавете резен лимон и изпийте веднага след ставане сутрин. С това лесно и бързо средство ще помогнете прочистването на черния ви дроб. Преди да тръгнете за работа, в 1,5-2 литрова бутилка с вода добавете 2-4 капки розмарин, лайка и/или мента. Много интензивно разклатете бутилката. Приемайте през целия ден по малко от арома-тоника. Водата трябва да е на стайна температура, тъй като организма по-лесно я абсорбира.

Пожелаваме ви спокоен стомах и успешен бизнес!

Няма коментари:

Публикуване на коментар