сряда, 29 май 2013 г.

С блясък в ... устните или етерични масла за страст


Устните – червени и сочни като череши или изящни и тънки като изискано червено вино. В миналото можехме само да акцентираме върху устните, който природата ни е дала, но днес... Приказката ни не е за „корекциите”, а за здравето и красотата на устните ни.
Етерични масла са чудесни помощници за лесни и внимателни грижи за най-деликатните и уязвими части на лицето ни – нашите устни.

Красивите и добре поддържани устни са истинско украшение за лицето ни. Напуканите и сухи устни са не само неестетични, но и болезнени за нас. Случва се да пренебрегваме грижата за устните. Често вярваме, че използването на червило и гланц за устни е достатъчно за ежедневна грижа за тях.

Но според статистиката на козметици това е най-нежна кожа в нашето тяло, изложена непрекъснато на външни въздействия. Тя започва най-рано да старее. На нея влияят както горещината, така и студа и вятъра.

Поради това е важно да се грижим за устните си редовно. Етеричните масла за устни са най-ефективният начин да се погрижим за тях. Етеричните масла могат да хидратират, подхранят и защитят устните ни благодарение на своята структура и голямото количество полезни вещества в тях.

В козметичната ни чантичка съществуват балсами за зимни и летни дни. Подготвянето на различни балсами с етерични масла за различните периоди от годината изисква внимание и малко време, но в резултат на използването на такива балсами ние получаваме здрави, красиви и добре поддържани устни.

Ето няколко рецепти за балсам за устни с етерични масла.

Биоетерично масло
от бергамот, 5 мл.
Балсам „Светлина” (укрепващ и регенериращ)

Балсам „Свежест” (микропукнатини или напукване след замръзване или солена вода)
  • Етерично масло от Лавандула - 2 капки
  • Етерично масло от Лайка - 1 капка
  • Етерично масло от Лимон – 1 капка
  • Базово масло – Зехтин или от авокадо - 10 мл
  • Мед - 5гр

Биоетерично масло
от лавандула, 5 мл.
Балсам „За студените дни 1”

Балсам „За студените дни 2”
  • Етерично масло от Смирна – 3 капки
  • Етерично масло от Шипка – 3 капки
  • Базово масло – Зехтин или от жожоба, или отавокадо – 10 мл
  • Мед – 10гр

Биоетерично масло
от мента, 5 мл.
Балсам „За студените дни 3”

Маслото от ший, какаово масло и маслото отавокадо е много добре защитават, подхранват и овлажняват устните ни по време на студения период.
С Балсамите „За студените дни” е добре устните да се намазват три пъти на ден, което гарантира добро възстановяване на естествения им блясък и цвят.
За топлите месеци бадемовото масло е добър вариант за подхранване и хидратиране.

Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате.
Пожелаваме ви свежи, здрави и светли дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар