вторник, 28 май 2013 г.

Как да премахнете по-тъмни петна по кожата си с масло от чаено дърво


Твърди се, че етеричното масло от чаено дърво, което е известно с ботаническото си наименование Melaleuca alternifolia, е силно дестилиран растителен продукт. Растението е родом от Австралия и е член на семейството на смирната. То има антисептични и антимикробни свойства и се използва за лечение на акне и други кожни заболявания. То също така е cicatrisant, което означава, че може да спомогне за намаляването на петна или белези оставени от акне, циреи и други кожни заболявания. Ако сте загрижени за здравето на кожата си, потърсете съвет от вашия личен лекар или специалист дерматолог.

Въпреки спорния, според някои учени, положителен ефект на етеричните масла в дерматологията, ви предлагаме рецепта, с която да намалите и/или премахнете тъмни петна от кожата си, появяващи се с напредване на възрастта. 

Стъпка 1
Добавете в бутилка с базово масло от жожоба от 10 до 20 капки етерично масло от чаено дърво. Маслото от жожоба е полезно за кожата и намалява производството на себум. Разклатете бутилката в продължение на няколко минути, докато маслата се смесят добре. Ползвайте вечер.
Масло от
жожоба, 50 мл.

Стъпка 2
Измийте лицето си с тоник за лице. Изчакайте да изсъхне или попийте нежно с кърпа. Натопете памучен тампон в маслото и потупайте областите с петна. Оставете го да попие в кожата в продължение на няколко минути.

Стъпка 3
Избършете маслото от чаено дърво с мека кърпа или тампон. Нанесете любимият си овлажняващ крем за лице или кожа.

Непременно направете тест за поносимост към етеричното масло от чаено дърво, ако за първи път ще го използвате.

Етеричните масла, дали като масажни или в аромалампи, винаги оказват положително влияние върху нас. Ароматът на чаено дърво има свойството да повишава концентрацията на вниманието, както и да разсейва тревожността и страхове ни. Подтиква ни към решителност и бързина на реакциите в екстремни и/или житейски ситуации. Ароматът на чаено дърво може да стимулира интелекта, логическото и абстрактно мислене и паметта ни.

Приятни и ароматни дни с етеричните масла на Таоазис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар