понеделник, 27 май 2013 г.

Аюрведа, етеричните масла и наука


Има много различни механизми, които могат да оказват положително въздействие както върху физическото ни състояние, така и на по-фините нива на нашата личност. Един такъв механизъм са ароматите. Учените неведнъж са се интересували защо ароматите имат толкова голямо влияние върху нашата енергетика и физиология. Оказва се, че в това няма нищо изненадващо.

Растенията имат голям резерв от жизнена енергия, което им позволява да се приспособяват към неблагоприятните условия на околната среда, като и да общуват с нея. Посредством ароматите на нас ни се предава фина енергия и качества, който целят хармония и единство и това влияние е способно да направи чудеса.

Г. Янг изказва тезата, че от всички живи организми човекът е най-сложният "приемник".
Човекът излъчва и приема електромагнитни трептения, за да поддържа нормалното си ниво на електрическа честота между 62-78 Hz.
Намаляването на честотата на тялото под минимума, както е установил Г. Янг, свидетелства за нарушение на имунната система.
Изследванията му показват ясно, че:
  • симптомите за простуда се появяват на 58 Hz,
  • настинката - 57 Hz,
  • кандидоза - 55 Hz и т.н.
Г.Янг предполага, че човешкото здраве е резултат от поддържането на електрическата честота на тялото на правилното ниво. Това зависи от консумацията на храна/вода, от вдишвания въздух, влиянието на климатичните и природните условия и т.н.

Важни факти от изследването са, че:
  • консервираната храна е с електрическа честота равна на нула,
  • свежата, прясна, необработена храна – до 15 Hz,
  • сушените билки - 12-22 Hz и
  • етеричните масла - 52-320 Hz.
Какъв е изводът?
Етеричнимасла имат много голям диапазон на електрическата честота. По този начин могат да бъдат естествени коректори на правилното ниво на електрическата честота на тялото на човека. Да поддържат здравето на тялото и силата и размаха на духа ни.

Етеричните масла "работят" на три нива:  енерго-информационно, функционално и молекулярно. По този начин, те имат огромно положително въздействие върху физическото здраве, както и на емоционалното състояние на човека.

Етеричните масла повишават фините вибрации на ефирното тяло. Те могат да укрепят аурата и да имат стимулиращ ефект върху чакрите, подпомагат пробуждането, лечението и разкриването на нови информационни полета.

Етеричнимасла, според Аюрведа, могат да играят ключова роля в балансирането на чакрите, защото етеричното масло е духът или прана-силата на растенията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар