четвъртък, 30 май 2013 г.

Как да се оттървете от ревността? Помиришете това!


Предполагам, всеки в даден момент е изпитвал онова свиващо стомаха чувство, че някой „му гледа в паничката” или дори „му яде от нея”. 
Ревността! 

Като всички емоции и тя в малки дози е полезна, но когато започне да вилнее... да не сте на пътя й.

Когато усетите това, най-бързото решение е да се обърнете към етеричните масла. Имате поне 3 варианта да ги използвате и да внесете баланс.
Можете да ароматизирате помещението, в което сте, може да използвате за масаж или да приготвите вкусно ястие с етерични масла. И всичко това ще разсее ревността ви. Или тази на вашата половинка.

Тя може да се изрази по различни начини, както ревнивият мъж може да крещи и беснее, така и може да се скрие в някой ъгъл и да страда нацупен и в мълчание. Това важи и за жената, естествено.

Ако искате успешно да се справите с този емоционален изблик, трябва да прилагате всичките си умения и интуиция, съчетани със следните етерични масла*:

  • етерично масло от роза,
  • етерично масло от лайка и
  • етерично масло от бензое.
Екстракт
от роза, 10 мл.

Това са етеричните масла „надарени” със свойства, чрез които надделява силната емоция наречена „ревност”. Етеричните масла са с доказана през времето си способност да оказват дълбок ефект върху ума и чувствата. Може би ще е по-разумно да се каже, че тези масла, както и много други, имат релаксиращ и успокояващ ефект. Когато това се съчетае с грижовно отношение към ревнивия човек, ще се уверите сами, че ситуацията от стресираща се превръща в конструктивна и дори романтична.

Ето и конкретно вкусно предложение за използването на етеричното масло от роза, като „агент” срещу ревността. 

Закуска за красота и бодрост:плодова салата с мляко/сметана

Изисква 15 минути и предполага хармония и вкус в едно.
Нарязвате на филийки всички налични плодове (ябълки, банани, ягоди, круши, киви и т.н.) и изсипвате върху тях кисело мляко или сметана. 
АромаКулинарен съвет: Добавете към млякото/сметаната етерично масло от роза или лавандула.В една ч.л. мед: количеството етерично масло, което се е задържало на върха на клечка за зъби.

* Правете тест за поносимост към етеричното масло, когато за първи път го използвате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар