четвъртък, 18 април 2013 г.

Ароматите според индивидуалните характеристики и качества


Всеки е установил с времето, че помни най-добре лица или имена, или цитати от книги, или маршрути или... колкото хора, толкова лични възприятия за това, какво и как най-добре помним.
Има само едно сетиво, което не признава нашето субективно мнение за спомените. Обонянието.

Едни от най-силните усещания, завинаги оставили следа в паметта ни е миризмата на ... ягоди – това не е ли ароматът на ранното лято?
Sharini
А елегантният аромат на парфюм, идващ от непознат, изведнъж изпълва душата ни с тъга и спомен за герой от роман или филм? Ваниловият аромат от отсрещната сладкарница ни връща към радостни и сантиментални спомени за рождени дни, останали далеч в детството... И така всеки ден от аромат в аромат, ние живеем, работим, спомняме си и вървим напред.

От личен опит знаем, че един парфюм съчетан с индивидуалните особености на кожата, формира уникален аромат за всеки човек. Това в най-голяма степен важи за био-парфюмите. Ако веднъж сте ползвали такъв парфюм, няма да помислите за другите на пазара. Опитайте

Големите парфюмерийни и козметични компании използват етерични масла, за да създадат фантазия и оригиналност в ароматите си. Ето какви етерични масла са включени в едни от най-известните парфюми:
Биоекстракт от роза
Вие също можете да направите свой собствен парфюм като се доверите на сетивата си. Съвсем на кратко ще ви припомним кой са 3-те основни стъпки да си направите парфюм сами.

Правило 1: За да създадем натурален парфюм са ни необходими:
 • натурални етерични масла и 
 • Масло от жожоба
 • спирт или масло от жожоба.
Правило 2: Маслото от жожоба е подходящо, защото:
 • няма собствен аромат;
 • съхранява се по-дълго;
 • ароматите на негова основа са много по-трайни.
Правило 3: Натурален парфюм на спиртна основа може да се нанася върху дрехите и косата.


  Какви ви подхождат, четете в следващата ни статия. 

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар