понеделник, 4 март 2013 г.

Ароматите и професионално поле на развитиеСпоред даоизма най-високи житейски и професионални постижения човек може да достигне, ако действа според принципа "ву-уей" или "не-действието", "не-насилието над обстоятелствата”. Според даоистките мъдреци, човекът се ражда със свободна воля и може да направи всичко, което пожелае/иска. Мъдрият, обаче прави само онова, което природата е определила за него, съобразява се и върши това, за което е най-подходящ/пригоден. И само тогава може да постигне върховете.

Всички знаем, че когато в работата ни нещата се случват професионално, бързо и с удоволствие, тогава ние постигаме повече. И сме щастливи по своему.

Ако трябва да кажем, че високи резултати са резултат от интелекта, активността на мисленето, оптимизма и волята за победа, освободено съзнание и креативността на човека, дали всъщност не е обратното?!

Високите резултати са причина за отваряне на съзнанието, активността на мисленето, оптимизма, волята за победа и креативността на човека.

Според доаизма това е точно така. Има взаимообвързаност между причина и следствие до достигането на т.нар. "златен парадокс" в живота. Това е моментът, в който човек работи с цялата си същност, постигнал е вътрешна независимост, определено проявява безразличие към парите, а в същото време привлича богатство и финансова сигурност. Това е принципът, че когато човек работи с ум и сърце в правилната за него посока, нещата се подреждат без насилие и свръхчовешки усилия. Въпросът е да разберем коя е "нашата посока".

Философията на ароматите е синхронна на даоистката. Ароматите без насилие, спонтанно и естествено проникват в нашия мозък и предизвикват съответната реакция в организма и психиката ни. Затова етеричните масла можем да наречем и професионални водачи по пътя към "златния парадокс" в живота.

Всички осъзнаваме, че работното ни място е вторият ни дом в този живот. Всеки иска и там да се чувства добре и удовлетворен. Предлагаме ви печеливш вариант: ароматите могат да станат наши водачи и в Страната на деловото удоволствие.

Кои етерични масла могат да ни помогнат да усетим вибрациите на "златния парадокс" в професионалното ни поприще?

Ето кои етеричните масла на работното място повишават личната удовлетвореност и:

Етерично масло
от джинджифил, 10 мл.
- благоприятстват повишаването на производителността са:
  • върбинка, бор, джинджифил, лимон, хвойна, петигрин, ела, роза, бор, мащерка, чаено дърво, градински чай, евкалипт;
- разгръщат въображението и креативността:
- стимулират мисленето:
  • здравец, джинджифил, кедър, кипарис, хвойна, мента (за жените), ниаули, петигрин, роза, розмарин, копър, цитронела, чаено дърво, градински чай, евкалипт;
- увеличават капацитета на паметта:
Етерично масло
от мандарина, 10 мл.
- повишават скоростта на реакция и концентрация:
  • джинджифил, исоп, кипарис, лайм, маточина, мирта, пачули, петигрин, розмарин, бор, цитронела, чаено дърво, градински чай;
- подобрява комуникативността и разбирането:
  • портокал, грейпфрут, иланг-иланг, джинджифил, лавандула, мандарина, нероли, петигрин, роза, розово дърво, копър.


Тук на земята ние полагаме усилия да живеем и работим по най-добрия начин. Можем да позволим на етеричните масла да влязат в живота ни и да внесат спокойствие и ароматни преживявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар