четвъртък, 14 март 2013 г.

Ароматерапия за мъжеНе им е лесно на мъжете в живота. Всички очакват от тях да са силни, да запазват самообладание във всеки момент, да нямат слабости. На фона на очакванията и желанията на околните, няма как да животът им да не е изпълнен със страх да не се провалят. Един от най-силните страхове на мъжете са свързани с тяхната сексуална активност. Да не би да я загубят! Импотентност в общоприетия смисъл на думата включва нарушение или липса на ерекция, преждевременна еякулация или пълна липса на желание секс. В повечето случаи, зад тези "явления" са скрити чисто психологически причини – съмнение, нестабилност на емоциите или някои комплекси. Възможни са и хормонални нарушения, така че при първите признаци на такива проблеми е желателно да се премине преглед при лекар – ендокринолог.

В днешно време импотентността най-често засяга богати мъже, ръководители и бизнесмени, в разцвета на своите сили. Защо точно тогава? Усилената работа по 12-16 часа на ден, огромно емоционално и интелектуално напрежение, удължено работно време ... И ако добавите към това, необходимите за успешен бизнес работни вечери в ресторанти, нощни клубове, съпроводени с добри ястия и повече питиета... Някак естествено и неизбежно рано или късно, физическото тяло започва да се "защитава", като отказва да желае.

Етеричните масла са едни от най-активните вещества с голяма сила. Известни още от древни времена и все още в употреба днес, етерични масла имат положителен ефект върху мъжката потентност. В древен Египет, Рим, Близкия изток, етерични масла се използват широко за създаване на интимна обстановка, за засилване на взаимното сексуално привличане. Известни са ароматите-афродизиаци. В много страни за създаване на интимност и чувственост, се използват любовни ароматни композиции. Те съдържат етерични масла от иланг-иланг, кардамон, портокал, роза, ванилия, бергамот, здравец, мандарина и др. Ароматът на тези масла помага на партньорите да се отпуснат, да забравят тревоги и проблеми, да увеличат желанието им да принадлежат един на друг.
Композиция Магията
на пролетта, 10 мл.

Естествено съвременните мъже се интересуват и успешно могат да ползват етерични масла и като възстановяващи и козметични средства. Ето няколко практични и бързи предложения за освежаване на тялото и духа.

За подпомагане растежа на косата смесете 2-3 капки 100 % биоетерично масло от лавандула в 100 мл вода, го разбъркайте интензивно. След това нанесете върху главата. След 2-3 мин. може го отмиете или не.

За мазна кожа разбъркайте 2-3 капки 100 % биоетерично масло от лимонена трева с масло разредител и нанесете върху кожата с памук.


Масло от жожоба,
50 мл.
За облекчаване на мускулни болки и напрежение в крайниците използвайте 2-3 капки 100 % биоетерично масло от лайм в 20-30 грама базово масло (жожоба, от слънчогледови семки) и масажирайте засегнатата зона.

При проблеми с храносмилането и газове, използвайте 2-3 капки 100 % биоетерично масло от мента в 30 грама базово масло(жожоба, от слънчогледови семки) и масажирайте гърба.
Повишаване на мотивацията,
30 мл.

При запек, добавете 2-3 капки 100 % биоетерично масло от портокал в 30 грама базово масло (жожоба, от слънчогледовисемки) и масажирайте долната част на гърба.

За облекчаване на тревожност, депресия, умора и нервно напрежение, използвайте 2-3 капки 100 % биоетерично масло от бергамот в арома-лампа.

За стимулиране на концентрацията на вниманието и повишаване на мотивацията е изключително подходяща арома-компрозицията от лимон и лавандула (виж тук).

И така, мъже, бъдете уверени в себе си. А когато се почувствате леко разколебани, не се притеснявайте да... използвате ароматите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар