събота, 2 март 2013 г.

Как да избелим зъбите си по естествен начин?


Днес наричаме натуралните, познати от дълбока древност, начини за избелване на зъбите алтернативни. Защо ли? Това само трябва да ни покаже колко сме се отдалечили от природата. Тези естествени начини са много и съвсем достъпни, за да ги направите в домашни условия за нула време. 

Представяме ви три природни и лесни начина да избелите зъбите си у дома. Те със сигурност ще върнат усмивката на лицето ви.

1. Първи начин – биоетеричен - Избелване на зъби с биоетерични масла
Биоетерично масло
 от Канела, 5 мл.
Избелването на зъби по естествен начин може да стане чрез употребата на висок и чист клас етерични масла. Етеричните масла ще разкрасят усмивката ви и ще освежат дъха ви. Комбинация от няколко капки етерично масло върху четката ви за зъби ще върне уверената и сияеща усмивка на лицето ви. 

Капнете върху четката по една капка етерично масло от мащерка, канела и карамфил и си измийте зъбите както обикновено. С етеричните масла можете да масажирате и езика си като остържете остатъците от храната. Етеричните масла се използват и за освежаване на дъха.

Важно!
  • Използвайте само висококачествени и сертифицирани етерични масла, каквито са маслата на Таоазис.
  • Внимавайте, защото по-голяма част от етеричните масла на пазара са допълнени с вредни химикали. Важно е да знаете, че основните правила за етикетиране на етерични масла позволяват на производителя да каже, че са 100% чисти, но въпреки това да съдържат до 50% химически добавки. Как да познаете дали едно масло е 100% натурално, прочете ТУК.
  • И още нещо много важно! Ако за първи път ще ползвате етерични масла от мащерка, канела и карамфил, задължително си направете тест за поносимост. За него може да прочете ТУК.



2. Втори начин - аюрведически - Жабурене с масла или зехтин

Жабуренето с масла или зехтин е древен аюрведичен лечебен метод, който все повече придобива популярност в денталната медицина в наши дни. Той включва жабурене на зъбите рано сутрин, на гладно, в продължение на 15-20 минути. По време на жабуренето се освобождават ензими, които премахват зъбния камък и петната. За този метод се използват различни масла, например кокосово масло или чист студено пресован зехтин. Най-популярното и ефективно масло обаче си остава сусамовото масло. Препоръчваме ви да използвате органично, нерафинирано масло от сусам.

3. Трети начин – народна медицина - Избелване на зъби със сода бикарбонат
Био етерично масло
от Карамфил, 10 мл.
Сода бикарбонат или познатата сода за хляб разтворена във вода е първият ефективен метод за почистване и избелване на зъбите. Този мек абразивен метод премахва петната от зъбите и остъргва наслояващия се с времето зъбен камък. Този метод е добре да се използва не повече от веднъж на всеки две седмици, за да се избегне увреждането на зъбния емайл. Содата за хляб може да разтвори зъбното лепило, така че, ако носите брекети/протези трябва да се въздържате от употребата на този метод.
Когато миете зъбите със сода за хляб, намокрете четката си за зъби и я потопете в малко количество сода за хляб. Необходимо е много малко количество, което да полепне по върха на косъмчетата на четката ви за зъби. Измийте зъбите си както обикновено и изплакнете обилно устата си.

И не забравяйте, че усмивката трябва да е част от всекидневието ни, защото тя не само влияе положително на настроението, но и стимулира мимическите мускули и намалява появяването на бръчки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар