неделя, 6 януари 2013 г.

Етеричните масла за жените

Етеричните масла могат да са много полезни за жените, когато почувстват неразположение от различен храктер. Ароматерапията е един от най-ефективните методи за справяне с менопауза и менструални проблеми, при бременност и спазми в мускулите. Използват се различни етерични масла, за да се подпомогне регулирането на производството на хормон. Те са подхдящ релаксант и тоник за духа. Много масла са изключително полезни за намаляването на стреса и напрежението и могат да облекчат симптомите.Спазми: Етеричните масла са подходящи за локално приложение за облекчаване на болки в напрегнати мускули, при менструални болки и др. Добавете 4 до 7 капки етерично масло в купа с топла вода. Натопете мека кърпа във водата, изцедете я и я наложете на спазматичното място докато се охлади. Това е отличен метод за лечение на болезнени менструални спазми. Изберете етерично масло като лавандула, мента или тамян.

Ендометриоза: градински чай, кипарис, евкалипт, индрише.
Композиция срещу
настинки и вируси,
10 мл.
Менопауза: ангелика, босилек, бергамот, кипарис, лайка, градински чай, копър, индрише, жасмин, лавандула, портокал, сандалово дърво.
Смесете: градински чай и кипарис.

Горещи вълни: градински чай, лайка, копър, индрише, лавандула.
Смесете: градински чай, копър и индрише

Родилни болки и раждане: индрише, лавандула, жасмин, нероли, роза, иланг-иланг.
Смесете: жасмин и иланг-иланг или нероли, лавандула и роза.

Менопауза: Ангелика, портокал, индрише и лавандула или бергамот и кипарис.

ПМС: бергамот, лайка, кедър, лимонена трева, кипарис, индрише, градински чай, копър, грейпфрут, лавандула, лимон, жасмин, хвойна, нероли, портокал, бор, роза, сандалово дърво, естрагон.
Смесете: лавандула, индрише и бергамот или розово и сандалово дърво.


Масажно масло
против стрии, 50 мл.
Следродилна депресия: бергамот, градински чай, копър, индрише, грейпфрут, лавандула, пачули.
Бременност: Иланг-иланг, нероли, мандарина, портокалов цвят, мандарина, лавандула
Секси аромати: анасон, кедър, канела, жасмин, лимон, пачули, роза, палисандър, сандалово дърво, иланг-иланг.
Смесете: анасон, портокал и бергамот или пачули, палисандър и кедър или жасмин, сандалово дърво и иланг-иланг, нероли, портокал и бергамот.

Стрии: лавандула, розмарин, палисандър, пачули, лайка.
Смесете: лайка и лавандула.

Информацията, предоставена от Еко КПойнт е единствено и само за лична информация. Еко КПойнт не предлага професионални медицински съвети или лечение на заболявания или състояния. Препоръчваме ви да се консултирате с вашия личен лекар или медицински специалист за здравословни проблеми. Ако искате да използвате ароматерапия или непознати за вас/неизползвани от вас до момента етерични масла за подправка в ястията си, но имате някакви здравословни проблеми или приемате лекарства, трябва да потърсите съвет от лекар или от квалифициран ароматерапевт. Еко КПойнт не поема отговорност, ако поради незнание злоупотребите с етерични масла или други продукти, които сте използвали или закупили от нас по ваше желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар